• Nazovite nas: +385 91 433 2861
  • Email adresa: hello@objektart.hr
  • Radno vrijeme: pon - pet, 08:30-16:30

PVC & Vinil podovi

PVC & VINIL PODOVI

Homogeni PVC podovi su karakteristični po tom što se rade iz unificirane mase

Homogeni PVC podovi su karakteristični po tom što se rade iz unificirane mase, a ne kao višeslojni podovi, kako bi tijekom godina korištenja i habanja zadržali istu boju i dizajn. Materijali dolaze u debljinama 2 i 2.5 mm a zbog svoje strukture su iznimno otporni na habanje, te kao takvi prikladni za korištenje u prostorima visokog prometnog intenziteta poput škola, bolnica, klinika, vrtića, multifunkcionalnih dvorana, trgovina, uredskih prostorija i drugih objekata gdje je potrebno imati podlogu koja se može brzo i lako očistiti, te ju nije moguće mijenjati svakih nekoliko godina.

Eventualna oštećenja i pukotine se trebaju prethodno sanirati raparaturnim masama i zagladiti brušenjem. Na pripremljenu podlogu se spajaju komadi vinilnih obloga iskrojeni prema arhitektonskim nacrtima i spajaju toplim varenjem u unificiranu podnu oblogu bez vidljivih prijelaza.

Spoj poda i zida se u prostorima gdje je bitna antibakterijska zaštita i visoka razina higijene (bolnice, klinike, laboratoriji) izvode metodom podizanja poda na zid do određene visine (holker), a za sve ostale prostore se može odabrati bilo koji tip kutne letvice od materijala kao što su plastika, PVC, aluminij, drvo ili MDF.

Bogata paleta boja, od jarkih do nježnih pastelnih tonova, te fleksibilnost rada s ovakvim materijalima omogućava projektantima gotovo neograničene mogućnosti prilikom kreiranja dizajna prostora, kombiniranje više različitih uzoraka i boja u jednom prostoru i stvaranje jedinstvenog doživljaja interijera.

KATALOZI